Vassle

Vassle protein

vassle proteinAv alla olika komponenter som finns i kroppen är protein den mest förekommande bortsett från vatten. Det finns protein i absolut varje område av kroppen, från musklerna hela vägen till hjärnan. Det är därför det är så viktigt för dig att se till att du får protein i din kost regelbundet. Av denna anledning kommer många människor att försöka inkludera en shake vassleprotein som ett extra tillskott. Är detta en bra idé?

Det första du måste göra innan man beslutar om användning av vassle protein regelbundet är att veta exakt varför det är bra för dig . Det enkla faktum är att vassle proteinet kan inte tas upp av kroppen utan att brytas ned till olika aminosyror. Det är de aminosyror som kommer att gynna dig, inte proteinet i sig. De fördelar du kommer att få från protein har en hel del att göra med exakt hur lätt det kommer att vara för kroppen att bryta ner proteinet. Vassle protein bryts lätt ned till dessa olika element så att den kan absorberas i kroppen utan problem.

Mjölk men ändå inte

Många människor undviker också vassleprotein eftersom det är en biprodukt från mjölk. Det finns inget att vara orolig, eftersom vassleprotein inte inkludera någon av fett, kolhydrater eller laktos sockerart som finns i mjölk. I själva verket har många människor som aldrig ens skulle tänka på att dricka mjölk inte ha någon svårighet att dricka en shake vassle protein på en daglig basis.

Även om det förvisso är sant att vassle protein kan hjälpa dig att gå ner i vikt och bygga muskler så finns det några andra former av protein som också kan vara lika bra, men utbudet är mindre. Ett bra exempel på detta är hampa protein, något som många människor aldrig ens hört talas om. Hampa är lättsmält av kroppen och det är nästan helt absorberas för att ge dig ett protein som du behöver för dina muskler. Det är också en ganska delikat val med en nötig smak och det kan lätt läggas till nästan vad som helst som du äter för att förbättra delen protein.

Vad är vassle protein

När det gäller kosttillskottet vassle protein köps det vanligvis i pulverform. Om du är förvirrad över vilken vassle proteintillskott som är det rätta för dig läser du helt enkelt på varför vassle protein har blivit det ledandekosttillskott.

Naturlig källa

Vassle protein utvinns ur färsk mjölk från gräsätande kor, alltså inte kor som äter pellets som mat. Detta innebär att mjölken från dessa kor är en hundra procent organisk. Inga stimulantia eller kemikalier används på korna, till skillnad från andra mejeriprodukter som injicerar sina kor med kemikalier såsom rBGH för ökad mjölkproduktion.

Kall bearbetning för bästa vassle

När vassle utvunnits ur mjölk är den kall, en sådan bearbetning används för att bevara vassleprotein. De flesta tillverkare av proteintillskott använder pastörisering för att bevara proteinet. Detta leder till en förstörelse av aminosyror genom de höga nivåer av värme som används vid pastörisering. Med kall bearbetning så bevaras hela spektrumet av aminosyror.

Andra fördelar med vassle

Vassle protein innehåller också ett brett utbud av andra näringsmässiga ämnen som säkerställer optimal absorption och ännu fler hälsofördelar. Vassle protein innehåller medium triglycerider eller MCT som utvinns ur kokosolja.

Detta gör det lättare för kroppen att smälta och absorbera vassle proteinet. Lecitin tillsätts också för att skydda celler från fria radikaler.

Hälsofördelar

Vassle protein bidrar till att öka glutationnivån i kroppen. Glutation hjälper till att förhindra effekterna av åldrande , såsom oxidation från fria radikaler som leder till sjukdomar som sträcker sig från dålig syn till hjärtproblem och till och med till cancer.

Bästa proteinpulvret första sida