Kasein-toppen

Kasein – Ett långsamt protein

Kaseinprotein passar utmärkt att ta på kvällen, upptaget till musklerna sker under en länge tid. Mer info under vår topp 3 lista.

Kasien
Bästa Kasein!

Core Casein fulländar Core-seriens proteinutbud. Kasein kommer från mjölkprotein och är det protein med allra långsammast upptagningshastighet på marknaden.

Priset är dessutom billigare än övriga (169:-/750g) allt det gör att Core Casein tar en solklar förstaplats! 

casein_1269
Näst bästa Kasein!

Kaseinpulver är ett långsamt proteinpulver som kan vara lite segt att blanda, blir som en cement. Det här är väldigt bra och smakar dessutom bättre än övriga.

Priset är helt okej (309:-/kg) det gör att 100% Casein tar en andraplats!

100_casein_opnu
3e bästa Kasein!

Gold Standard är en jätte och det här är en av deras mest populära, vi kan tänka oss det är världens mest sålda kasein. Är du ute efter grym kvalitét köp det här!

Lite dyrare lite bättre? Nja vi vet inte men väldigt populärt så hamnar på 2a plats här. 599:- för 1818 gram är fair.

 

 

Kasein proteinpulver

Kasein proteinpulver är inte så väl erkänt som vassleproteinpulver, men det är en livskraftig och viktig källa för underhåll och uppbyggnad av ren muskelmassa. En av de viktigaste fördelarna med att använda en kaseinpulver är dess höga glutamin innehåll. Kasein innehåller de största mängderna av aminosyran glutamin vilket kan gynna kroppsbyggare och idrottare genom att hjälpa till att bevara muskelmassa och  är en medhjälp till immunsystemets funktion, samtidigt som de fungerar som en viktig essentiell aminosyra.

KasienEn annan stor fördel ett kaseinpulver har är att det har mer omfattande absorption, eller snarare så rör sig kaseinpulver genom mag-tarmkanalen långsammare än vassleprotein och därför är det mer sannolikt att absorberas och användas för att bygga ren muskelmassa och andra vitala organsystem. Med denna långsammare absorptionshastigheten kan även kasein klassificeras som ett sätt att öka ämnesomsättningen på grund av en långsammare matsmältningstakt. Kaseinpulver har en anti-katabol faktor till det, eller för att sätta det i andra termer, på grund av det faktum att det smälter långsammare än vassleproteinpulver är kroppen är mer benägna att hålla sig borta från en hypoglykemiska tillstånd där en person inte kommer att utnyttja sin egen muskelmassa för energi.

Kasein protein smälter långsamt, vilket gör det till en idealisk protein att konsumera innan läggdags eller när som helst under dagen när det dröjer länge mellan måltiderna. En av de mest populära produkterna som innehåller kasein är kvarg.

Köp bästa kasein proteinpulver här.

Förstasidan bästa proteinpulvret